Eindelijk kan het weer!

We kijken ernaar uit om op 31 oktober
met de hele pastorale eenheid
opnieuw samen te vieren
om 11 uur
in de moederkerk Sint-Lambertus
te  Kessel-dorp.

Het is een initiatief dat reeds met pastoor Eric Tielemans van Berlaar werd ingezet, nog vóór we een pastorale eenheid waren.

Ook dit samen vieren was de laatste jaren niet mogelijk door de afstand die we moesten bewaren en de beperking van het aantal aanwezigen. Maar nu kan het dus terug en daar willen we dan ook voor gaan. We houden echter wel rekening met de op dat moment geldende maatregelen en wie zich niet al te goed in zijn vel voelt of symptomen heeft van verkoudheid of griep, vragen we om thuis te blijven, ook al ben je gevaccineerd. ‘Overeind komen met Petrus’ is de titel van een boekje dat onze bisschop in de coronatijd geschreven heeft en dat in het hele bisdom dit werkjaar gelezen en besproken zal worden in het kader van het driejarig project ‘handelingen van de apostelen’.

Samen met z’n allen de eucharistie vieren en elkaar daarna ontmoeten met een drankje, dat is voor ons alvast ‘overeind komen’ om zoals Petrus en de jonge kerk getuigenis af te leggen van de Blijde Boodschap. Wij hopen jullie talrijk te mogen begroeten. Wie het moeilijk heeft om er te geraken kan altijd een seintje geven aan één van de pastores of aan iemand van het team, dan zorgen we wel voor een oplossing.

Normaal is er in het weekend van de vijfde zondag geen andere eucharistieviering in onze pastorale eenheid. Dit weekend uitzonderlijk wel omwille van de vieringen voor Allerheiligen. Op de vooravond van Allerheiligen vieren we op zondagavond om 17 uur in Berlaar-Heikant en om 18.30 uur in Bevel.