Wat is een pastorale eenheid?

In het beleidsdocument “De pastorale eenheid in het Bisdom Antwerpen” vinden we het antwoord op de vraag wat een pastorale eenheid precies inhoudt. Onze bisschop Johan Bonny verwoordt het als volgt: “De pastorale eenheid biedt alles wat nodig is om te groeien als christen en om deel te nemen aan het christelijke gemeenschapsleven. Binnen de pastorale eenheid worden de schotten tussen de parochies en andere geloofskernen zoveel mogelijk opgeheven, met het oog op een samenhangend pastoraal beleid.”

Op 15 augustus 2019 werden de parochies van de gemeenten Nijlen en Berlaar aan elkaar gegeven om de pastorale eenheid Sint-Salvator te vormen, samen met alle aanwezige geloofskernen.

Onze pastorale eenheid omhelst derhalve de parochies: Sint-Willibrordus (Nijlen), Onze-Lieve-Vrouw (Nijlen), Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopgenomen (Bevel), Onze-Lieve-Vrouw Koningin van de Vrede (Kessel-Station), Sint-Paulus (Nijlen), Sint-Pieter (Berlaar), Sint-Lambertus (Gestel), Sint-Rumoldus (Berlaar-Heikant) en Sint-Lambertus (Kessel).