We lezen verder…

Net voor het uitbreken van corona zijn we met het bisdom gestart met een project dat drie jaar zou duren rond het bijbelboek ‘Handelingen van de apostelen’. Het eerste jaar zijn er enkele leesgroepen gestart met het lezen van het boek ‘Handelingen’. Misschien hebben anderen het thuis zelf of in gezinsverband gelezen; we werden daartoe alvast uitgenodigd.

Vorig jaar is er vanuit het bisdom een aanbod geweest om zich verder in het boek te verdiepen, via digitale weg dan wegens de pandemie.

Ondertussen heeft de paus een oproep gedaan om wereldwijd in een synodaal proces met elkaar in gesprek te gaan over de toekomst van de kerk. In ons bisdom wil de bisschop dat gesprek aangaan aan de hand van het boekje dat hij schreef ter overweging bij Handelingen: ‘Overeind komen met Petrus’. Het is zijn bedoeling overal in ons bisdom gesprekken op gang te brengen, over de betekenis of inspiratie van die oude teksten over de eerste christengemeenschappen voor ons vandaag. Vragen vanuit die gesprekken mogen aan de bisschop worden bezorgd, en hij zal naar aanleiding daarvan ook zelf in gesprek gaan met wie dat wil, op een aantal geplande avonden dit voorjaar.

Ook in onze pastorale eenheid starten we met zo’n gespreksgroepen. In deze veertigdagentijd kan dit een manier zijn om over ons geloof na te denken en met elkaar te delen. Het gaat nu niet zozeer om lezen, wel om reflecteren, ons laten aanspreken en bevragen, en met elkaar uitwisselen en in gesprek gaan. U hoeft het boek zelfs niet in bezit te hebben, we werken met een werkschrift waarin een aantal hoofdstukken daarvan zijn overgenomen.

• De eerste gespreksgroep gaat door in het Patronaat te Kessel (Gasthuisstraat 6) op

woensdag 16 maart om 16 uur en op woensdag 23 maart om 14 uur.

• De tweede gespreksgroep gaat door bij pastoor Michel thuis (Paddekotseheide 62 in Nijlen)

op de zaterdagen 19 maart, 2 april en 9 april, telkens om 10 uur.

Iedereen is van harte welkom!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *